Sve što zeleli da znate o dezinfekciji
Dezinfekcija u službi našeg zdravlja
Dezinfekcija predstavlja skup mera kojim se uništavaju patogeni i drugi mikroorganizmi, fizičkim ili hemijskim putem u spoljnoj sredini. Dezinfekcijim se broj mikroorganiuama svodi na bezopasne vrednosti po zdravlje čoveka i životinja.
Gde se sprovodi dezinfekcija:
Kako se postiže uništavanje mikroorganizama?
Prema vremenu dejstva deznfekcija se deli na:
Priprema za dezinfekciju– Pre same dezinfekcije tj.primene dezinficijensa, površine koje će se tretirati neophodno je prvo pripremiti.
Priprema se vrši:
Nakon svega ovoga sledi tretiranje dezinficijensom.
Izbor dezinfcijensa
Idealni dezinficijens bi trebalo da ima sledeća svojstva:
Svi dezinficijenski su potencijalno štetni (čak i toksični za ljude i životinje). Takvi preparati se moraju upotrebljavati sa posebnom pažnjom uz STROGO pridržavanje datih uputstva. Zakonska obaveza proizvođača dezinficijensa da na deklaraciji stoje svi detalji o samom dezinficijensu i uputstva za korišćenje.
Postoji li netoksična metoda dezinfekcije?
Da,kako sve napreduje oko nas pa tako i proizvodnja dezinfekcionih sredstava koji se baziraju na netoksičnosti za ljude, životinje i okolinu. Osim toga jedna od poželjnih osobina i jeste netoksičnost proizvoda. Sve više je firmi koje se bave ovom problematikom, na ovom nivou,a jedne od njih je Istrebljivač. Profesionalno, brzo i efikasno izvršice dezinfekciju Vasih poslovnih objekata, ali isto tako i restorana, objekata za preradu hrane, mesare, klanice, farme. Pobrinuće se za Vaše objekte baz da se brinete o šteti koja može nastati zbog toksičnih preparata, jer rade sa ekološki prihvatljivim preparatima.